Tri jednostavna saveta za postizanje ciljeva u učenju jezika

Tri jednostavna saveta za postizanje ciljeva u učenju jezika

Da li ste doneli novogodišnju odluku i postavili sebi za cilj da naučite nemački jezik ove godine? Da li ste zabrinuti da to nećete uspeti?

Kod većine ljudi novogodišnje odluke trajau samo mesec ili dva. Međutim ako je vaša odluka naučiti novi jezik ili napredovati u jeziku, mi ćemo se pobrinuti da vaš cilj ne postane samo još jedan neuspeli pokušaj?

Za početak, moraćete promeniti način na koji donosite svoje odluke. Počnite sa ovim malim savetima kako biste ostali na pravom putu od samog početka.

1. Postavite SMART ciljeve

Možda ste čuli za SMART ciljeve. Često ih koriste korporacije, i od njih ćemo to preuzeti.

SMART je skraćenica za Specific, Measurable, Attainable, Relevant, and Timely. Ove reči služe kao smernice koje će vam pomoći da ostvarite ostvarive svoje jezičke ciljeve.

Za one koje uče jezik, postavljanje SMART ciljeva uključuje razmišljanje o razlozima za učenje kao i o tome šta želimo postići. Na primer, ako učite nemački da biste studirali u nemačkoj, jedan od vaših SMART ciljeva mogao bi biti da naučite kako intepretirati grafik.

2. Postavite više, manjih ciljeva

SMART ciljevi su dobar način za početak. Ako želite uspeti u učenju ciljanog jezika, najbolji je način da postavite mnogo ciljeva na kojima možete raditi tokom cele godine.

Razmislite o svom glavnom cilju, koji bi mogao biti postizanje određenog nivoa jezika (npr. B2) ili jednostavno biti u stanju održati konverzaciju sa maternjim govornikom. Zatim upotrebite taj veći cilj za stvaranje manjih koraka kojima je lakše upravljati kako biste stigli tamo.

Ako postavite puno malih ciljeva kojima se možete radovati u različitim tačkama na svom putu učenja jezika, lakše ćete raditi prema svom glavnom cilju. Takođe ćete se osećati uspešnije što budete bili bliže.

3. Angažujte profesionalce i prijatelja za odgovornost

Da li ste ikada razmišljali da angažujete profesionalce da vam pomognu i prijatelja koji će vam biti žirant u učenju. Da li biste tako lakše uspeli?

Od više vežbanja u teretani pa sve do učenje jezika, radeći nešto sa prijateljem svakako olakšava nastavak. Svakom naiđe period kada mu se ne uči ili trenira i može biti teško motivisati se dalje. Ako imate prijatelja koji radi uz vas, možete motivisati jedno drugo da ne odustanete. Još ako tome pridodamo tim profesionalaca koji se brine o vašem napretku, uspeh je zagarantovan.

Kao i svaki drugi cilj, svoju novogodišnju jezičnu odluku možete postići uz malu pomoć prijatelja i dobro osmišljene planove profesionalaca.

Podelite ovaj post:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Slični Postovi

2 1 Ocena
Ocenite članak
Pretplati se
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Inline Povratna Informacija
Pogledaj sve komentare

Zadnji Postovi

Mein und Dein - Kursevi Nemačkog Jezika
3
0
Mi cenimo vaše mišljenje - Ocenite članak i ostavite svoj komentarx