Spaced Repetition System – Efikasan način za učenje reči

Spaced Repetition System - Efikasan način za učenje reči

Učenje novog jezika može biti izazovno, ali redovno ponavljanje je ključno za zadržavanje novih reči i fraza u dugoročnoj memoriji. Spaced repetition system ili sistem sa određenim raspored ponavljanja je jedan od najefikasnijih načina da poboljšate svoje učenje nemačkog jezika.

Počnite sa dnevnim pregledom. Svaki dan, provedite 10 do 15 minuta obnavljajući reči i fraze koje ste prethodno naučili. Ne morate ih učiti, dovoljno je da ih pregledate. Možete koristiti flash kartice, aplikacije za učenje jezika (anki, memrise, duolingo rade na ovom principu) ili bilo koji drugi alat koji vam najbolje odgovara. Dnevni pregled će vam pomoći da zadržite reči i fraze koje ste već naučili.

Zatim, jednom nedeljno posvetite 30 minuta za pregled reči i fraza koje ste naučili tokom prethodne sedmice. Ovo će vam pomoći da ojačate svoje pamćenje i zadržite reči i fraze u dugoročnije.

Sledeći korak je dvonedeljni pregled. Svake dve nedelje, provedite jedan sat pregledajući reči i fraze koje ste naučili tokom prethodne dve nedelje. Ovo će vam pomoći da identifikujete eventualne nedostatke u vašem znanju i da ih ispravite.

Mesečni pregled je sledeći korak. Jednom mesečno, posvetite dva sata pregledanju svih reči i fraza koje ste naučili tokom prethodnog meseca. Ovo će vam pomoći da konsolidujete svoje znanje i da osigurate da zadržite nov vokabular što duže.

Na kraju, tu je i tromesečni pregled. Svaka tri meseca, provedite četiri sata pregledajući sve reči i fraze koje ste naučili tokom prethodna tri meseca. Ovo će vam pomoći da identifikujete oblasti u kojima vam je potrebno više prakse i da se usredsredite na poboljšanje tih oblasti.

Savetujemo da koristite različite metode za ponavljanje reči i fraza kako biste izbegli monotoniju i da pratite svoj napredak. Važno je da praktikujete govorni i pismeni nemački, kako biste razvili sposobnost da koristite jezik u stvarnom životu.

Učenje novog jezika može biti dug proces, ali pravilno korišćenje rasporeda ponavljanja i dodatni saveti će vam pomoći da uspešno savladate nemački jezik i da postanete sve samouvereniji u svojim veštinama. Ako vam je potrebna dodatna stručna pomoć možete pogledati ponudu naših kurseva.

Podelite ovaj post:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Slični Postovi

0 0 Ocena
Ocenite članak
Pretplati se
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Povratna Informacija
Pogledaj sve komentare

Zadnji Postovi

Mein und Dein - Kursevi Nemačkog Jezika
0
Mi cenimo vaše mišljenje - Ocenite članak i ostavite svoj komentarx