UNI-ASSIST – Pomoć za internacionalne studente

UNI-ASSIST - Pomoć za internacionalne studente- mein und dein

Sve veći broj studenata širom sveta teži ostvarivanju svojih akademskih snova i odlučuje se za studije u inostranstvu. Međutim, ovaj korak često prati komplikovani proces prijavljivanja za željeni univerzitet. Upoznavanje sa svim zahtevima, obrascima i rokovima može biti izazovno, naročito kada se radi o nemačkim univerzitetima koji zahtevaju posebne procedure za prijem stranih studenata. Upravo tu nastupa organizacija UNI-ASSIST, koja pruža dragocenu podršku i olakšava put međunarodnim studentima koji žele da studiraju u Nemačkoj.

Šta je UNI-ASSIST?

UNI-ASSIST  je organizacija sa sedištem u Nemačkoj, koja je osnovana sa ciljem da olakša proces prijavljivanja stranih studenata na nemačke univerzitete. Ova organizacija pruža usluge prikupljanja, provere i prosleđivanja aplikacija stranih studenata na više od 180 nemačkih univerziteta.

Kome je UNI-ASSIST namenjen?

UNI-ASSIST je posebno koristan za strane studente koji žele da studiraju u Nemačkoj. Njihova usluga omogućava studentima da se efikasno i tačno prijave na željene programe studija bez potrebe da se bave komplikovanim zahtevima i procedurama svakog pojedinačnog univerziteta. Ovo je posebno korisno jer svaki univerzitet može imati različite zahteve i obrasce, što može biti zbunjujuće za strane studente. Takođe za mnoge univerziteta jedino je moguće prijaviti se preko UNI-ASSIST-a. 

Kako se prijaviti putem UNI-ASSIST-a?

Proces prijavljivanja putem UNI-ASSIST-a relativno je jednostavan:

1. Registracija: Prvo, studenti se moraju registrovati na zvaničnom sajtu UNI-ASSIST-a. Ovde će pronaći detaljne informacije o postupku i potrebnoj dokumentaciji.

2. Izbor univerziteta i programa: Nakon registracije, studenti biraju univerzitete i programe na koje žele da se prijave.

3. Sakupljanje dokumentacije: UNI-ASSIST zahteva različite dokumente kao deo aplikacije, uključujući akademske transkripte, diplome, CV i motivaciono pismo.

4. Popunjavanje online obrasca: Nakon prikupljanja svih potrebnih dokumenata, studenti popunjavaju online prijavni obrazac na sajtu UNI-ASSIST-a.

5. Slanje aplikacije: Nakon popunjavanja obrasca, studenti plaćaju odgovarajuću naknadu za obradu i šalju svoju aplikaciju UNI-ASSIST-u.

6. Provera i prosleđivanje: UNI-ASSIST proverava aplikaciju i dokumentaciju kako bi se osiguralo da sve bude u redu. Nakon toga, aplikaciju prosleđuju odabranim univerzitetima uz moguće dopune. 

7. Odgovor univerziteta: Nakon obrade, univerziteti obaveštavaju studente o rezultatima prijema i daljim koracima.

Fazit

UNI-ASSIST pruža dragocenu a neretko i nezaobilaznu podršku stranim studentima koji žele da započnu svoj akademski put u Nemačkoj. Njihova usluga olakšava složene procese prijavljivanja, omogućava bolju preglednost i povećava šanse za uspešan upis na željeni univerzitet. 

Teilen sie diesen Beitrag:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ähnliche Beiträge

0 0 Ocena
Bewerten Sie diesen Beitrag
Pretplati se
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Povratna Informacija
Pogledaj sve komentare

Zadnji Postovi

Mein und Dein - Kursevi Nemačkog Jezika
0
Mi cenimo vaše mišljenje - Ocenite članak i ostavite svoj komentarx